varkens bij stal

Hollands varkensvlees

Een sappige karbonade, een malse schnitzel of pittige braadworstjes? Ons varkensvlees is het beste wat in Noord-Holland te krijgen is. Dat begint natuurlijk bij de veehouderij waar onze varkens een diervriendelijk bestaan hebben. Duurzame bedrijfsvoering en een goede levenskwaliteit van het dier bieden ons de producten met die hoge standaard. En dat proef je.

Ibérico varkensvlees

Het Ibérico varken dat zijn naam dankt aan Spanje - het Iberisch schiereiland – heeft ook zijn weg gevonden naar de Hollandse keuken. Dit varken, een autochtoon ras dat verwant is aan het mediterrane everzwijn, voedt zich met gras, wilde kruiden en paddestoelen. Maar het liefst toch wel met de rijpe eikels, die in de periode van eind november tot begin maart volop uit de bomen vallen. Deze boomvruchten verlenen het Ibérico vlees de typerende nootachtige smaak.

De producten van dit varken zijn, net als olijfolie, rijk aan enkelvoudige onverzadigde vetten. Die zijn zoals we weten gezonder dan de verzadigde vetsoorten. 

De smaak is een ervaring. Dit vlees is moeilijk met iets te vergelijken. Het is gewoon heel erg lekker en het komt het beste tot zijn recht als het a point wordt bereid. Het is zonder twijfel een verrijking van het assortiment en zeker een plezierige verrassing voor elke culinaire liefhebber.