Kalkoen? Wildbiefstukjes? Of toch een mooie rollade? Wat staat er op het menu voor het kerstdiner – het is een jaarlijks terugkerende vraag. Die nogal eens gepaard gaat met gepuzzel en gepeins, want wie lust wat en wie blieft vooral iets niet. Deze laatste decemberweken zijn altijd druk. Het kerstontbijt (brunch of diner) op de … Read More
Erwtensoep over de grens, wintergerechten uit Zweden en Oostenrijk
Hollandser dan erwtensoep kan bijna niet, zou men denken. Onze snert hoort echt in de nationale keuken, bij die voedzame wintergerechten. Maar waar erwten zijn, is soep. Ook in het buitenland. Die wordt dan wel anders bereid en kent zo zijn eigen tradities. De basis is echter hetzelfde en bepaalt de smaak: een goed stuk … Read More
Erwtensoep toen en nu
Erwtensoep met rookworst hoort bij winterkou. Net als een lekkere stamppot. En bij Sinterklaas, want het is nog steeds in veel gezinnen een traditie om op pakjesavond diezelfde erwtensoep op tafel te zetten. Waarom eigenlijk? En is dit echt zo typisch Hollands? En die rookworst, wat weten we daar eigenlijk van? We gaan daarom even … Read More
De nieuwe winkel
Spannend waren ze zeker, die laatste weken voor de opening van onze nieuwe winkel. Van alles moest er gebeuren om direct goed van start te kunnen gaan. Tegenvallers zijn opgelost, meevallers met vreugde omarmd en iedereen heeft natuurlijk hard gewerkt. En zo stonden wij op dinsdagavond 5 juli stralend klaar om de opening van Kwaliteitsslagerij … Read More